Hva er egentlig en entrecôte?

Vet du hva som er den vanligste og kanskje den aller beste bifftypen? Tenkte du på entrecôte, er du uten tvil på riktig spor.
Entrecôte-biffer kalles faktisk skjønnhetssteker av mange, og dette er møre, saftige og ikke minst utrolig smakfulle biffer grunnet fettinnholdet i kjøttet. Når man tilbereder entrecôte, anbefales det ofte å bruke raske stekemetoder (ved hjelp av høye temperaturer) for å nyte dette fantastiske stykket.

 

Entrecôte-biffen forklart
Entrecôte er vanligvis skjært fra ribben seks som strekker seg til ribben tolv, og stykket kan være kan være med ben eller uten bein. Hvis den er utbenet, inneholder biffen et stykke ribbebein og på engelsk kalles dette "bone-in".
Du kan ofte se at beinet strekker seg noen få centimeter utover tuppen av biffmuskelen. I andre tilfeller kan den til og med trimmes med kjøttet. Det er ikke uvanlig å finne entrecôte-biff med ben merket entrecôte-stek. Selv om biffen med ben kan være vanskelig å tilberede, vil du merke senere at det gir ekstra smak og fuktighet. Det smaker rett og slett fantastisk. I tillegg tar kjøttet med ben litt lengre tid å tilberede, og kanskje derfor benfrie entrecôte-stykker er mer populært.

 

Longissimus dorsi
Det beste stykket av entrecôte-steiken er en mør, lang muskel som løper fra hoftebenet til skulderbladet, med det latinske ordet longissimus dorsi. Da denne muskelen ikke får direkte mosjon av storfeet, er den mør som ingen andre. Det er også den delen hvor fettavleiringen er mer betydelig. Dette fettet er kjent som marmorering og gir ekstra smak og fuktighet til biffen. Biffer nærmere hodet har høyere marmorering, noe som gir den velkjente smørsmaken vi kjenner til. Under matlaging smelter fettet og forsterker mørheten ytterligere.

 

Matlaging
Marinering er ikke nødvendig når man skal tilberede entrecôte. En god entrecôte har allerede nok smak som vil tirre smaksløkene dine. Bare salt stykket og legg den på grillen. Raske stekemetoder er den beste metoden for entrecôte